-- Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki,chałki i inne wypieki.Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas,...
-- Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w...
-- Zdrowy styl życia nie musi oznaczać rezygnacji z przyjemności kulinarnych. Książka zawiera 100 propozycji dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć słodkościami, sięgając po te pełne wartości...
-- Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką Zygmuntówkę. Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z...
-- Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swojego ulubionego deseru? A może po prostu unikasz...
-- Inspiracją do powstania niniejszego tomu były badania nad regionalizmami w języku polskim prowadzone w Katedrze Historii Języka i Dialektologii Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego. []...
-- Surowe pożywienie to źródło życiowej energii. To nie tylko witaminy, minerały, tłuszcze czy błonnik. Raw food to również energia o wysokie częstotliwość, której ludzki organizm potrzebuje do...
-- Nasze życie nie jest sprintem schudnąć do lata, lecz maratonem być zdrowym, pełnym energii przez wiele lat i zapobiec wczesnemu starzeniu się. W żywieniu ważne jest trzymanie się złotego środka,...
-- Nawet jeśli umiecie gotować i lubicie kuchnię tradycyjną, to tak jeszcze nie gotowaliście!To nie czcze słowa książka, którą właśnie trzymacie w dłoniach, w okresie przedwojennym stała w domu każdej...
-- Książka prezentuje regiony winiarskie, szczepy winorośli oraz najbardziej znane gatunki win z różnych krajów. Zawiera porady, jak czytać etykiety, czym się różnią poszczególne trunki oraz jak się...
-- Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowych książek ze zdrowymi przepisami, powraca w zupełnie nowej odsłonie!Ta książka jest inna od poprzednich!Zdrowe...
-- Piotr Henschke zachęca nas, aby gotowanie traktować, jako medytację, a co za tym idzie, włożyć w to swoje serce. W kuchni może panować gwar lub cisza, możesz słuchać jazzu, rocka lub mantr. Jeśli...
-- Postaw na warzywa! Po "Obfitości" i "Całej obfitości" przyszła pora na "Smak" i odkrycie trzech kluczowych czynników (proces, połączenie, produkt), które sprawiają, że dania z warzyw są tak...
-- Wielkie zmiany zaczynają się od małych kroków. Chcesz odciążyć naszą planetę? W ponad 200 pomysłach na szybkie, zdrowe wegetariańskie posiłki, autorka Anna Jones zużywa minimum składników i naczyń....
-- Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji!Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od...
-- Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawałoby się zdrowe produkty w rzeczywistości zawierają substancje, które wywołują stany zapalne, przyczyniają...
-- Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja!Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo?Nie masz czasu na codzienne gotowanie?Szukasz pomysłów na proste i smaczne...
-- ,,Joanne Lee Molinaro przypomina nam, że najlepszą częścią każdego przepisu jest historia, która się za nim kryje. W swojej debiutanckiej książce kucharskiej dzieli się nie tylko...
-- Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swojej mamie podczas przygotowywania potraw. Szczególnie ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy....
-- W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
-- Uwielbiam gotować. Gdy wchodzę do kuchni, wszystko się do mnie uśmiecha. Może powiecie, że to przejaw jakiegoś wariactwa, ale tak nie jest. Gotowanie w domu jest moją wielką pasją i, obok...
-- Czy wiesz, że zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor...
-- Pomysł napisania biografii Wysp Cooka kiełkował we mnie od dawna. Kraj ten jest bowiem niemal zupełnie nieznany polskiemu czytelnikowi, a w najlepszym razie budzi pocztówkowe skojarzenia z...
-- Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.Zbilansowana...
-- Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i bestsellerowej książki Lunchbox na każdy dzień, wraca z nowymi przepisami!Czy można szybko ugotować pyszne sezonowe dania, które da się zabrać do...
-- Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo zwieńczać codzienne posiłki niebanalnym deserem, ale brak Ci pomysłu na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie!...
-- Przewodnik wraz z przepisami po szlachetnym alkoholu który w domowych warunkach możemy uczynić. Nalewki są najbardziej tradycyjnym polskim alkoholem. Pewnie większość z nas choć kilka razy w życiu...
-- Jakie były i są szeptuchy? To prawdziwie niezwykłe kobiety, a ich sposób życia jest całkowicie zgodny z tym, co doradzały swoim pacjentom. Skąd szeptuchy czerpały siłę? Z dwóch źródeł: z kontaktu z...
-- Zgrabna sylwetka, świetna kondycja, lepsze zdrowie każdy z nas o tym marzy? Chcesz schudnąć, ale nie wiesz, od czego zacząć? Jak dostosować dietę i aktywność fizyczną do swoich potrzeb? Co zrobić,...
-- Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla...
-- Wędzeniejest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsai ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lubwłaśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie...
-- Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla...
-- Niech moc roślin będzie z Tobą!Koktajle z owoców, warzyw, ziół, nasion oraz przypraw od wielu lat goszczą w naszym menu. Trudno się dziwić nie tylko potrafią zachwycić smakiem, są również bardzo...
-- Wege przepisy dla dzieci i rodziny!To książka o prostym jedzeniu i gotowaniu na luzie. Nie trzeba nikogo przekonywać, że warto jeść zdrowo. Wiemy, że najlepiej kupować lokalnie i w kuchni podążać...