-- Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkich tych,...
-- Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza...
-- Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów...
-- Prezentujemy przepisy na zdrowe potrawy, którymi możesz zajadać się bez wyrzutów sumienia. Pyszne śniadania pozwolą ci cieszyć się energią od samego rana. Nasze sałatki świetnie sprawdzą się jako...
-- Kuchnia oparta naproduktach roślinnych ma mnóstwo zalet jest zdrowa, lekka, niedroga i bardzoróżnorodna. Na diecie wegetariańskiej można schudnąć, cieszyć się niespożytąenergią, poprawić wyniki...
-- Mówi się, że my, Polacy równie szybko otwieramy swoje serce przed nowo poznanymi osobami, jak barek i lodówkę przed gośćmi. A biesiadowanie jest niemal naszym sportem narodowym!
-- To kolejna z serii książek kulinarnych Mamo, daj mi przepis. Pierwsza Ciasta i ciasteczka spotkała się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem gotujemy Potrawy z warzyw,...
-- Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj "Przyprawy, które leczą" i skorzystaj z leczniczej mocy natury!Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach...
-- Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń lub...
-- Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje Utalentowany szef kuchni Valentin Nraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE I LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne...
-- Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!WEGE DZIECI to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza!...
-- Nic tak doskonale nie podkreśla smaku pieczonych potraw jak piwo - to połączenie jest gwarancją błogiego relaksu i wspaniałego biesiadowania. Autor książki odkrywa przed czytelnikiem tajniki...
-- Cudze chwalicie, swego nie znacie - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości...
-- W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową Bursztyn i żyto przybliża nam interesują część...
-- Nowa rozszerzona wersja książki, która w pierwszym wydaniu ukazała się pod tytułem "Zdrowe wody".Woda jest bezsprzecznie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka. Bez niej niemożliwe jest...
-- Prezentowane w pierwszej części receptury dedykujemy zwolennikomsprawdzonych przez pokolenia receptur, a więc tym wszystkim smakoszom,którzy cenią sobie dania dobrze zadomowione w naszej kuchni....
-- "Mokra robota" to druga część wydanej w 2014 roku bestsellerowej książki "Zbrodnia i wina" - przewodnika po kilkunastu regionach winiarskich świata, w którym każda kolejna opowieść o apelacjach,...
-- Poznaj wino od każdej strony. Paweł Gąsiorek to podróżnik, koneser, sędziaw międzynarodowych konkursach winiarskich, ale przede wszystkim jeden z twórcówkultury wina w Polsce.69 rozważań o winie...
-- Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość....
-- Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się...
-- Lampart w pomarańczach to propozycja dla tych, którzy pragną zwiedzić Sycylię w sposób nietypowy: szlakiem kulinarnym. Poszukując smaku tej włoskiej wyspy pomiędzy Europą a Afryką, trafimy na...
-- Kultura bezpieczeństwa jest wszystkim tym, co człowiek myśli, czyni oraz posiada w obszarze bezpieczeństwa. Jest to, z jednej strony, sfera indywidualnych decyzji każdego z nas, z drugiej...
-- Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o...
-- Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci! Sto świeżych jak sezonowe potrawy przepisów i jak zawsze sto procent pewności, że wszystko...
-- Zastanawiasz się co podać dzisiaj dziecku do jedzenia? Szukasz pomysłów na smaczne i zdrowe dania dla dzieci? Chcesz przygotować coś nowego, ale przepis ma być prosty, a składniki dostępne w...
-- To książka dla początkujących, jak i zaawansowanych zwolenników diety ketogenicznej i zdrowego odżywiania. Poznasz plany posiłków dostosowane do twoich konkretnych potrzeb, które mają na celu...
-- Jeśli zdiagnozowano u ciebie przewlekłą chorobę nerek, to musisz zacząć stosować szereg ograniczeń dietetycznych. Oznacza to zmianę nawyków żywieniowych ale twoje posiłki nie muszą być ani...
-- Książka zawiera 100 przepisów dla diabetyków oraz przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa...
-- Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast,...
-- Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice,...
-- Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
-- Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
-- Reprint broszurki z 1931 roku, zawierający przepisy na dania mączne ( np. klusków, pierogów, makarony), potraw z różnych kasz polskich i zagranicznych oraz ryżu. Jak pisze sama autorka "zstępując z...
-- GDYBY NA ŚWIECIE MIAŁA ISTNIEĆ TYLKO JEDNA KSIĄŻKA KUCHARSKA, BYŁABY NIĄ WŁAŚNIE TA!Boisz się eksperymentowania w kuchni? W twoich szafkach zalegają napoczęte produkty? A może jesteś prawdziwym...
-- Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, które...