-- Współczesne społeczeństwa krajów zachodnichdramatycznie przybierają na wadze. Dotyczy to zarównoosób dorosłych, jak i nastolatków czy nawet małychdzieci. Wraz z dodatkowymi kilogramami...
-- Nigel to cholerny geniusz! - Jamie Oliver Gdy zaczyna się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. Zielona uczta: jesień, zima to ponad 100 przepisów...
-- Zastanawiasz się, czy Twój wieczorny posiłek aby Ci nie szkodzi? Boisz się zbytnio przytyć, dlatego odmawiasz sobie kolacji? To stereotypy, spożywanie odpowiednio skomponowanego posiłku, z właściwą...
-- W tej książce Czytelnik znajdzie odpowiedzi na poniższe pytania, jak też na wiele innych.Dlaczego Rzymianie uważali jajo za miniaturkę wszechświata?W jaki sposób ziemniaki ocaliły Europejczyków od...
-- Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest awokadowa ręka, którego składnika Vclav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania, o...
-- Piotr Henschke zachęca nas, aby gotowanie traktować, jako medytację, a co za tym idzie, włożyć w to swoje serce. W kuchni może panować gwar lub cisza, możesz słuchać jazzu, rocka lub mantr. Jeśli...
-- Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i wydajności intelektualnej...
-- Książka Przepisy Gospodyni to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie.W publikacji prezentujemy wybrane, unikatowe przepisy pochodzące z czasopisma Gospodyni z lat...
-- Życieto kombinacja magii i makaronu FedericoFelliniŻadnedanie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków ikonsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne...
-- Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkich tych,...
-- Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów...
-- Kuchnia oparta naproduktach roślinnych ma mnóstwo zalet jest zdrowa, lekka, niedroga i bardzoróżnorodna. Na diecie wegetariańskiej można schudnąć, cieszyć się niespożytąenergią, poprawić wyniki...
-- Treści książki stanowią wynik doświadczeń własnych i praktyki psychodietetycznej w ramach prowadzenia gabinetu psychologicznego oraz współpracy przy projektach naukowych dotyczących zachowań...
-- To kolejna z serii książek kulinarnych Mamo, daj mi przepis. Pierwsza Ciasta i ciasteczka spotkała się z niezwykle ciepłym przyjęciem przez czytelników. Tym razem gotujemy Potrawy z warzyw,...
-- Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj "Przyprawy, które leczą" i skorzystaj z leczniczej mocy natury!Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach...
-- Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń lub...
-- Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje Utalentowany szef kuchni Valentin Nraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE I LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne...
-- Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrójnie tylko dla wielbicieli marihuanyMarihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat....
-- W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową Bursztyn i żyto przybliża nam interesują część...
-- Prezentowane w pierwszej części receptury dedykujemy zwolennikomsprawdzonych przez pokolenia receptur, a więc tym wszystkim smakoszom,którzy cenią sobie dania dobrze zadomowione w naszej kuchni....
-- "Mokra robota" to druga część wydanej w 2014 roku bestsellerowej książki "Zbrodnia i wina" - przewodnika po kilkunastu regionach winiarskich świata, w którym każda kolejna opowieść o apelacjach,...
-- Poznaj wino od każdej strony. Paweł Gąsiorek to podróżnik, koneser, sędziaw międzynarodowych konkursach winiarskich, ale przede wszystkim jeden z twórcówkultury wina w Polsce.69 rozważań o winie...
-- Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość....
-- Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się...
-- Lampart w pomarańczach to propozycja dla tych, którzy pragną zwiedzić Sycylię w sposób nietypowy: szlakiem kulinarnym. Poszukując smaku tej włoskiej wyspy pomiędzy Europą a Afryką, trafimy na...
-- Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o...
-- Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci! Sto świeżych jak sezonowe potrawy przepisów i jak zawsze sto procent pewności, że wszystko...
-- Zastanawiasz się co podać dzisiaj dziecku do jedzenia? Szukasz pomysłów na smaczne i zdrowe dania dla dzieci? Chcesz przygotować coś nowego, ale przepis ma być prosty, a składniki dostępne w...
-- To książka dla początkujących, jak i zaawansowanych zwolenników diety ketogenicznej i zdrowego odżywiania. Poznasz plany posiłków dostosowane do twoich konkretnych potrzeb, które mają na celu...
-- Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast,...
-- Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
-- Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, które...
-- To książka na Święta, ale nie tylko!Opowiadam o tym, jak oswoić i zaczarować zimę. Co zrobić, aby ten trudny czas uczynić miłym, dobrym i pięknym. Dzielę się tutaj nie tylko przepisami, ale również...
-- Jak udowadniają najnowsze badania naukowe z dziedziny neuronauki i psychosomatyki, możliwe jest leczenie lęku bez leków. Dzięki tej książce odkryjesz dietę przeciwlękową, która pomoże ci zmniejszyć...
-- To czwarta z serii książek kulinarnych Mamo, daj mi przepis. Dotychczas ukazały się już: Ciasta i ciasteczka, Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki oraz Dania mięsne i rybne. Wszystkie cieszyły...