Brak produktów
Słodko i zdrowo czy to możliwe?
Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek?
Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić.
Autorki podpowiadają:
co robić, żeby móc korzystać ze słodkich przyjemności,
jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach,
jak odzwyczaić się od cukru dodanego,
czego używać zamiast cukru.
Autor | Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska |
ISBN | 9788368262889 |
Rok wydania | Rok wydania: 2025, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Feeria |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 208 |
Cena detaliczna netto | 54.28 |
Cena detaliczna brutto | 56.99 |
Format | 168x205 mm |