Brak produktów
Sproszkowane kłącze kurkumy powszechnie stosuje się jako przyprawę. Ale jest ona ceniona nie tylko ze względu na walory smakowe, zawarta w niej kurkumina ma bowiem wiele właściwości prozdrowotnych. Substancja ta wykazuje działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne (eliminuje wolne rodniki). Potrafi także zwalczać bakterie, wirusy i grzyby, a nawet wspierać organizm w walce z nowotworami. Bywa wykorzystywana jako wsparcie w leczeniu między innymi: cukrzycy, miażdżycy, astmy, chorób stawów i chorób autoimmunologicznych. Według wielu badaczy kurkumina stanowi przyszłość medycyny.
Autorka, opisując korzyści ze stosowania kurkuminy, wszystkie informacje czerpała z badań naukowych. W książce uwzględniła również przepisy na proste dania z kurkumą, dzięki którym włączysz tę przyprawę na stałe do swojego menu.
Autor | Agata Lewandowska |
ISBN | 9788381517737 |
Rok wydania | Rok wydania: 2023, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | RM |
Data premiery | 2023-08-28 |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 128 |
Cena detaliczna netto | 28.56 |
Cena detaliczna brutto | 29.99 |
Format | 205x140 mm |