Brak produktów
Domowe nalewki atrakcyjnie smakują, korzystnie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków kojarzących się z wiosną, latem, działką, ogrodem czy wakacjami
Jeżeli jeszcze nie spróbowali Państwo samodzielnego przygotowania trunków, naprawdę warto zacząć!
Atlas nalewek to zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają zarówno doświadczeni i nagradzani mistrzowie jak i Ci, dla których przyrządzanie nalewek jest ciekawym hobby. Całość uzupełniają oryginalne receptury zaczerpnięte z XIX i XX wiecznych książek kucharskich, które stanowią podwalinę współczesnej gastronomii. Nie brakuje praktycznych instrukcji dotyczących czasu zbioru nalewkowych surowców, weryfikowania ich jakości, a także odpowiedniego przygotowania.
Każdy z ponad 130 przepisów zawiera listę niezbędnych produktów, informacje dotyczące sezonu najkorzystniejszego do pozyskania danego surowca oraz proste, przejrzyste instrukcje postępowania.
W Atlasie nalewek znajdą Państwo:
Ponad 130 sprawdzonych przepisów
Praktyczne porady i wskazówki praktyków
Informacje o najkorzystniejszym czasie zbioru surowców i przygotowywania trunków
Nalewki degustacyjne
Nalewki zdrowotne
Indeks schorzeń i dolegliwości, na które nalewki mogą pomóc
Indeks sezonowości, czyli kiedy przypada najlepszy termin do przygotowania nalewki
ISBN: | 9788363537074 |
Format: | 14,5x20,5 cm |
Liczba stron: | 96 |
Okładka | Miękka |