Brak produktów
Paryż harujący, czyli stolica smaku od kuchni
"Pozory wprawiają w ruch restaurację, podobnie jak to miasto. Różnica między tym, co widoczne, i tym, co ukryte, jest bezkresna jak ocean. Restauracja w rzeczywistości jest oszustwem".
Edward Chisholm przyjechał do Francji, marząc o przygodzie i znalezieniu swojego miejsca w świecie. Próbując związać koniec z końcem i wybić się jako pisarz, podjął decyzję, która okazała się przełomowa: rozpoczął pracę jako pikolak - asystent kelnera - w jednej z paryskich restauracji. Po drugiej stronie kuchennych drzwi, z dala od oczu gości, poznał oblicze paryskiej gastronomii, które w niczym nie przypomina tego oficjalnego. To świat wyzysku, rywalizacji, klasowości i rasowych uprzedzeń. Świat, z którego tylko nielicznym uda się wydostać.
Autor | Edward Chisholm, Jakub Jedliński |
ISBN | 9788381353700 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Otwarte |
Data premiery | 2024-03-27 |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 440 |
Cena detaliczna netto | 57.13 |
Cena detaliczna brutto | 59.99 |
Format | 217x145 mm |