Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem... Zobacz większe

Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...

Autor:  Jaś Kapela

Kliknij i napisz własną opinię >>

23,88 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w
ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej
przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w
Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami
dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańcow.
Wreszcie wyruszył śladem aktywistow do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się jak ważne jest
zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także
poruszająca historia jedzenia - tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor
w pasjonujący sposob przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by
nakreślić możliwie jak najszerszy obraz polskiego mięsa.

AutorJaś Kapela
ISBN9788365853684
Rok wydaniaRok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
WydawnictwoWydawnictwo Krytyki Politycznej
Data premiery2018-09-14
Oprawabroszurowa
Ilość stron320
Cena detaliczna netto33.24
Cena detaliczna brutto34.90
Format13,2x21 cm

Napisz recenzję

Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...

Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...