Brak produktów
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Autor | Anna Lena Lesz |
ISBN | 9788381516228 |
Rok wydania | Rok wydania: 2022, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | RM |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 280 |
Cena detaliczna netto | 47.61 |
Cena detaliczna brutto | 49.99 |
Format | 232x160 mm |