Brak produktów
Ta książka obudzi w tobie nie tylko głód i pragnienie, ale również chęć udania się w podróż szlakami opisanymi przez autora.
Tomasz Prange-Barczyński zabiera nas do tradycyjnych krajów winiarskich, takich jak Włochy czy Francja, ale też m.in. do Grecji, Niemiec czy na Bałkany. Opowiada o silvanerach najlepszych do szparagów, o weneckich cicchetti popijanych prosecco, a nawet o łączeniu pieczonej ośmiornicy z pt-natami w małej winiarskiej piwniczce na Morawach.
Riesling i tapasy. O niezwykłych połączeniach jedzenia i wina na szlakach Europy to historia o uniesieniach, jakich autor doświadczył w winiarniach, restauracjach, tawernach, a niekiedy prostych barach - czyli o epifaniach stołu.
Znajdziesz tutaj indeks odmian win zawierający propozycje najlepszych połączeń kulinarnych!
Autor | Tomasz Prange-Barczyński |
ISBN | 9788383171715 |
Rok wydania | Rok wydania: 2023, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Pascal |
Data premiery | 2023-11-08 |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 368 |
Cena detaliczna netto | 76.18 |
Cena detaliczna brutto | 79.99 |
Format | 169x240 mm |