Brak produktów
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, wydał ostatnio cztery książki związane z historią kultury, postrzeganą poprzez kulinaria. Jedna z nich obracała się wokół pożywienia - sacrum, chleba. Druga traktowała o roślinie, która zmieniła dzieje ludzkości - ziemniaku. Kolejne, poświęcone były rybom oraz mięsu. Przyszła więc kolej na desery - słodycze. Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła. Od Redakcji
Autor | Andrzej Kozioł |
ISBN | 9788377207826 |
Rok wydania | Rok wydania: 2025, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Petrus |
Data premiery | 2025-03-28 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 256 |
Cena detaliczna netto | 47.52 |
Cena detaliczna brutto | 49.90 |
Format | 200x190 mm |