Brak produktów
Kuchnia indyjska zachwyca bogactwem smaków, aromatów i kolorów. Wyrusz w kulinarną podróż do Indii, poznaj przepisy na najlepsze dania i przekonaj się, jak łatwo przygotować je w domu!
Skosztuj szaszłyków z jagnięciny z imbirem i kolendrą, kurczaka tandoori, curry z bakłażanem albo sera paneer ze szpinakiem. Do tego ryż z kardamonem lub szafranem, chlebki naan i chapati, chutneye i raity. A na deser lassi lub lody różane. Oprócz przepisów na pyszne dania znajdziesz tutaj informacje o podstawowych produktach i przyborach, użyteczne wskazówki i proste instrukcje krok po kroku, a wszystko to ilustrowane pięknymi zdjęciami.
Sandra Salmandjee, czyli Sanjee, autorka bloga Bollywood Kitchen, popularyzuje oryginalne potrawy z kraju swoich przodków i skupia wokół siebie społeczność smakoszy. Swoim nowoczesnym, kreatywnym podejściem do kuchni indyjskiej zachęca do odkrywania egzotycznych smaków. Gotowanie w jej wykonaniu to radość dla duszy, przyjemność dla oka, rozkosz dla podniebienia i sztuka dzielenia się tym, co dobre.
Autor | Sandra Salmandjee |
ISBN | 9788381519557 |
Rok wydania | Rok wydania: 2025, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | RM |
Data premiery | 2025-03-10 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 144 |
Cena detaliczna netto | 57.13 |
Cena detaliczna brutto | 59.99 |
Format | 240x169 mm |