Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Kluski. Teoria i praktyka Zobacz większe

Kluski. Teoria i praktyka

Autor:  Paulina Nawrocka-Olejniczak
Wydawca: Marginesy



Kliknij i napisz własną opinię >>

59,67 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Kluski to comfort food - jedzenie, które otula i poprawia nastrój. To ciepłe wspomnienia przywodzące na myśl kuchnię ukochanej babci. To temat równie emocjonujący, co bigos czy sałatka jarzynowa - każdy ma swoją faworytkę, nazewnictwo, przepisy i opinię o tym, czym jest, a czym nie jest kluska. By je przygotować, zazwyczaj potrzeba tylko kilku niedrogich składników, podczas gdy możliwości są nieskończone. Do tego doskonale poddają się weganizowaniu, są niezwykle plastyczne i dobrze komponują się nie tylko ze swojskimi, ale także z egzotycznymi dodatkami.

W książce znajdziemy przepisy na dobrze znane kluski śląskie, knedle ze śliwkami czy kopytka dyniowe, odkopiemy nieco już zapomniane receptury na francuskie kluski z ziemniakami, kluski saskie czy kluski fasolowe i spróbujemy niemalże heretyckich wersji z klusek podanych z kimchi, pikantnym sosem orzechowym czy polskim pesto.

AutorPaulina Nawrocka-Olejniczak
ISBN9788365780966
Rok wydaniaRok wydania: 2025, oprawa: twarda
WydawnictwoMarginesy
Data premiery2025-01-22
Oprawatwarda
Ilość stron256
Cena detaliczna netto85.62
Cena detaliczna brutto89.90
Format250x190 mm

Napisz recenzję

Kluski. Teoria i praktyka

Kluski. Teoria i praktyka