Brak produktów
Kluski to comfort food - jedzenie, które otula i poprawia nastrój. To ciepłe wspomnienia przywodzące na myśl kuchnię ukochanej babci. To temat równie emocjonujący, co bigos czy sałatka jarzynowa - każdy ma swoją faworytkę, nazewnictwo, przepisy i opinię o tym, czym jest, a czym nie jest kluska. By je przygotować, zazwyczaj potrzeba tylko kilku niedrogich składników, podczas gdy możliwości są nieskończone. Do tego doskonale poddają się weganizowaniu, są niezwykle plastyczne i dobrze komponują się nie tylko ze swojskimi, ale także z egzotycznymi dodatkami.
W książce znajdziemy przepisy na dobrze znane kluski śląskie, knedle ze śliwkami czy kopytka dyniowe, odkopiemy nieco już zapomniane receptury na francuskie kluski z ziemniakami, kluski saskie czy kluski fasolowe i spróbujemy niemalże heretyckich wersji z klusek podanych z kimchi, pikantnym sosem orzechowym czy polskim pesto.
Autor | Paulina Nawrocka-Olejniczak |
ISBN | 9788365780966 |
Rok wydania | Rok wydania: 2025, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Marginesy |
Data premiery | 2025-01-22 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 256 |
Cena detaliczna netto | 85.62 |
Cena detaliczna brutto | 89.90 |
Format | 250x190 mm |