Brak produktów
Kolejna część niezwykle lubianej serii książek Bartka Kieżuna łączących erudycyjne opowieści i osobiste historie z przepysznymi przepisami. Tym razem wielbiciel śródziemnomorskiej kuchni zabiera nas do Chorwacji i jak sam mówi: dzieli się wspomnieniami i opowieściami, które szczególnie ujęły jego serce. Na kartach tej książki spotkacie chorwackich królów, rzymskich cesarzy i osmańskich sułtanów. A na talerzach zobaczycie niezwykłe, smakowite kombinacje, bo w kulinarnym wszechświecie Chorwacji mieszali mniej lub bardziej skutecznie Grecy i Rzymianie, Turcy i Węgrzy, Włosi i Austriacy. A efekt? Jedyny i niepowtarzalny. Przekonajcie się sami.
"Kompetentna wielce i z pasją napisana, a w dodatku pięknie wydana książka - takie rzeczy nie zdarzają się zbyt często."
Robert Makłowicz
"Już w momencie, kiedy pobieżnie wertowałam tę książkę, wiedziałam, że stanie się moją wierną towarzyszką i będę ją otwierać za każdym razem, kiedy zatęsknię za chorwackimi zapachami, smakami i kolorami. A potem wczytałam się w opowieści Bartka Kieżuna i zrozumiałam, że to o wiele więcej niż książka kulinarna - to także niebanalny reportaż, wciągający esej podróżniczy i przede wszystkim przepiękny hołd dla Chorwacji."
Aleksandra Wojtaszek, kroatystka
Autor | Bartek Kieżun |
ISBN | 9788383871783 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Buchmann |
Data premiery | 2024-11-13 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 288 |
Cena detaliczna netto | 104.75 |
Cena detaliczna brutto | 109.99 |
Format | 270x210 mm |