Brak produktów
O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
Autor | David Wishart |
ISBN | 9788381519151 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | RM |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 272 |
Cena detaliczna netto | 95.23 |
Cena detaliczna brutto | 99.99 |
Format | 235x165 mm |