Brak produktów
Chcesz przygotować doskonały egg fried rice, przyrządzić kurczaka w sosie słodko-kwaśnym jak z "Chińczyka" czy zjeść tradycyjne japońskie mochi? Nic prostszego!
Zanurz się z nami w kuchni azjatyckiej i poznaj nieograniczone możliwości, jakie daje ryż! Nauczymy cię wykorzystywać go na dziesiątki sposobów - na śniadania i kolacje, na ostro i na słodko, na zimno albo na gorąco. W sushi, kolorowych bowlach albo koreańskim bulgogi - niech przestanie być nudnym dodatkiem, a stanie się głównym bohaterem!
Zatem już dziś wyrusz z nami w kulinarną podróż - wypłucz ryż i do dzieła!
*
Beata i Tetsu to miłośnicy azjatyckich smaków i kuchni z Dalekiego Wschodu. Na swoich profilach w mediach społecznościowych dzielą się przepisami i kulinarnymi trikami na pyszne dania inspirowane między innymi kuchnią japońską, koreańską, wietnamską czy chińską. Ich filmy i zdjęcia pokazują krok po kroku, jak przygotować aromatyczne potrawy w domowym zaciszu.
Tetsu to mieszanka dwóch kultur - jest w połowie Japończykiem, w połowie Polakiem. Urodził się w malowniczym Sanjo, w prefekturze Niigata w Japonii, a edukację zdobywał w Polsce. Razem z Beatą od lat tworzą zgrany zespół i dzielą się z odbiorcami swoją pasją do gotowania, zachęcając do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych smaków.
Autor | Beata Kowalczyk, Tetsunosuke Watanabe |
ISBN | 9788324090013 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Horyzont |
Data premiery | 2024-10-23 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 304 |
Cena detaliczna netto | 76.18 |
Cena detaliczna brutto | 79.99 |
Format | 234x169 mm |