Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach... Zobacz większe

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...

Autor:  Jacek Komuda
Wydawca: Fabryka Słów



Kliknij i napisz własną opinię >>

47,55 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Co myślisz, gdy słyszysz kuchnia staropolska? Wiadomo, karczma U Sarmaty na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do wiedzy. "Średnio co sto lat, kuchnia polska zmieniała gruntownie oblicze. Zmieniała, bo stawały się dostępne nowe potrawy, dodatki, przyprawy. Jedne składniki odchodziły do rezerwatów, jak głuszce, niedźwiedzie. Inne pojawiały, jak ryż, cukier w powszechnym użyciu. Wydobądźmy zatem na światło dzienne te potrawy, które i dziś mogą znaleźć się na stole każdego z nas. Zapraszam do podwójnego przewodnika geograficznego i kulinarnego, w którym jak rodzynki w cieście znaleźć można miejsca i obiekty, których nie opisano w zwykłych bedekerach. I zabytki kuchni, które możemy dzisiaj bez większych kłopotów odtworzyć z dostępnych składników.

AutorJacek Komuda
ISBN9788367949972
Rok wydaniaRok wydania: 2024, oprawa: broszurowa
WydawnictwoFabryka Słów
Data premiery2024-08-30
Oprawabroszurowa
Ilość stron480
Cena detaliczna netto57.05
Cena detaliczna brutto59.90
Format195x125 mm

Napisz recenzję

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach...