Brak produktów
Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki Natychmiast chcę to wszystko ugotować!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i "Elle"
Rozszerzone wydanie - 186 przepisów na dania jak z bajki!
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje - kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale smakować!
Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.
Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!
Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!
Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!
Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.
Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim - jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Autor | Małgorzata Kalemba-Drożdż |
ISBN | 9788383173818 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Pascal |
Data premiery | 2024-06-19 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 360 |
Cena detaliczna netto | 76.18 |
Cena detaliczna brutto | 79.99 |
Format | 235x165 mm |