Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:

Dodatkowy RABAT 15% z kodem w koszyku: LATO15. Szczegóły.

Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca Zobacz większe

Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca

Autor:  Francesca Maugeri Holmstrm, Loluise Malmros Manfr
Wydawca: Buchmann



Kliknij i napisz własną opinię >>

56,99 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.

Oto najlepsze sycylijskie przepisy!

Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri Holmstrm zdradza najwyborniejsze przepisy i przywołuje kulinarne wspomnienia z czasów dzieciństwa. Dzieli się z czytelnikami historią miłosną, która łączy kuchnię i mieszkańców tej najpiękniejszej włoskiej wyspy. Nieskończenie zachwycająca i przyjazna, pełna jest ludzi żyjących nieśpiesznie - koneserów prostego życia, z dumą wychwalających powolny codzienny rytm.

Kilka tradycyjnych sycylijskich składników - takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy - tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.

Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito!

Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski - a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi.

Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej

Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego sięgania po warzywa.

Zofia Cudny

AutorFrancesca Maugeri Holmstrm, Loluise Malmros Manfr
ISBN9788383185811
Rok wydaniaRok wydania: 2023, oprawa: twarda
WydawnictwoBuchmann
Oprawatwarda
Ilość stron160
Cena detaliczna netto57.13
Cena detaliczna brutto59.99
Format235x190 mm

Napisz recenzję

Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca

Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca