Brak produktów
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki
100 autentycznym, prostym przepisom,
bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
Domowy bibimbapZupa lodowa z wodorostamiPikantna zupa z wołowiny z warzywamiRoladki z dorszaRagot z kimchiNaleśniki hotteok z matchą i białą czekoladąPoznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...
Jina Jung
Autor | Jina Jung, Agnieszka Dywan |
ISBN | 9788324094929 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Koncept |
Data premiery | 2024-07-17 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 224 |
Cena detaliczna netto | 66.66 |
Cena detaliczna brutto | 69.99 |
Format | 235x165 mm |