Brak produktów
Bułki, bagietki, bajgle - pszenne, żytnie, kukurydziane, jasne lub ciemne, ale najzdrowsze są te pełnoziarniste, zawierające niełuskane ziarna różnych zbóż. Większość z nas nie może się obyć bez tradycyjnego pieczywa i nie ma w tym nic dziwnego - przecież na całym świecie jest ono jednym z głównych składników wielu dań. Warto pamiętać, że pieczywo to nie tylko pyszny dodatek, ale również źródło wielu składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Zawiera węglowodany, magnez, żelazo, witaminy B i E oraz - przede wszystkim - błonnik. Okazuje się więc, że pieczywo, zwłaszcza to domowe, samodzielnie przygotowane, jest potrzebne w codziennej diecie i nie warto z niego rezygnować.
Autor | Magdalena Kudzia, Iwona Orzechowska-Zeidler |
ISBN | 9788382500226 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: karton |
Wydawnictwo | Ringier Axel Springer Polska |
Data premiery | 2024-04-19 |
Oprawa | karton |
Ilość stron | 80 |
Cena detaliczna netto | 12.80 |
Cena detaliczna brutto | 13.44 |
Format | 210x145 mm |