Brak produktów
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nie
roiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkę
kucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. Opuściłem
Warszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye,
Paryż, pracowałem tam dwa lata w moim zawodzie,
a zebrawszy zasiłek na drogę, puściłem się do Londynu, gdzie poznałem znakomity porządek w kuchniach
i siłę potraw angielskich,odpowiednią klimatowi
i powołaniu m arynarskiem u narodu. Cztery
więc poznałem kuchnie: polską, niemiecką, francuską
i angielską. Korzystałem z tej znajomości i siłę
jednych ze smakiem drugich starałem się pogodzić i zastosować do naszego klimatu.
Autor | praca zbiorowa |
ISBN | 9788382980974 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | ASTRUM |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 0 |
Cena detaliczna netto | 123.43 |
Cena detaliczna brutto | 129.60 |
Format | 292x217 mm |