Brak produktów
Wyprzedażowe '3za2' z kodem w koszyku: 3ZA2WYPRZ.
Dla członków newslettera :-)
Kuchnia podlaska pozwoli powrócić na nasze stoły zapomnianym potrawom, pozwoli czytelnikom na własne poszukiwania w tym zakresie, ponieważ na łamach tej książki znajdziecie Państwo też przepisy podane w wersji oryginalnej, na trwałe wpisane w naszą kulturę czy tradycję.
Poza przepisami znajdziecie tu także opowieści o tradycjach kulinarnych.
Przeczytacie przepisy kuchni litewskiej, białoruskiej, ukraińskiej, żydowskiej czy tatarskiej związane już na stałe z Podlasiem.
Kuchnia podlaska to cudowna kuchnia tworzona przez lata w mozaice narodów,
kultur i religii. W dymie z kominów wiejskich chałup, przycupniętych pod lasami, w zapachu chleba i siana. W szlacheckich dworkach, mieszczańskich kamienicach i żydowskich karczmach.
Nie ma kuchni dobrych i złych, są tylko kuchnie inne, bo każda z nich tworzy się w innych uwarunkowaniach kulturowych, klimatycznych, obyczajowych czy też religijnych. Aby ją poznać wystarczy przeczytać książkę, aby jej doświadczyć trzeba jej skosztować.
Autor | Andrzej Fiedoruk |
ISBN | 9788366912298 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Fundacja Sąsiedzi |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 208 |
Cena detaliczna netto | 47.52 |
Cena detaliczna brutto | 49.90 |
Format | 240x171 mm |