Brak produktów
Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa. Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie połączyć z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom. Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszystkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku. I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia oraz 680 przepisów na wszelakie potrawy."
Autor | Rebekka Wolf |
ISBN | 9788382440515 |
Rok wydania | Rok wydania: 2022, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Graf-ika |
Data premiery | 2022-03-09 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 294 |
Cena detaliczna netto | 64.76 |
Cena detaliczna brutto | 68.00 |
Format | 152x210 mm |