Brak produktów
Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!
Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.
Skosztuj jak nieziemsko smakują
chimichurri z gwiazdnicą pospolitągrillowana sałata z kwiatami lipyszarpane boczniaki bbqmiraliwki - oliwki z zielonych mirabelekDowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu
W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.
PIOTR CIEMNY - twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie "Chwasty od Kuchni", regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło "Znane rośliny w nieznanej odsłoni" nabiera zupełnie nowego znaczenia.
Autor | Piotr Ciemny |
ISBN | 9788324094813 |
Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Koncept |
Data premiery | 2024-04-10 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 240 |
Cena detaliczna netto | 47.61 |
Cena detaliczna brutto | 49.99 |
Format | 200x150 mm |