Brak produktów
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.
Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.
Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.
Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.
Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.
W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.
Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.
Autor | Marc Grossman, Eliza Kasprzak-Kozikowska |
ISBN | 9788324085101 |
Rok wydania | Rok wydania: 2023, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Koncept |
Data premiery | 2023-11-08 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 224 |
Cena detaliczna netto | 66.66 |
Cena detaliczna brutto | 69.99 |
Format | 235x165 mm |