Brak produktów
Wyprzedażowe '3za2' z kodem w koszyku: 3ZA2WYPRZ.
Dla członków newslettera :-)
"Lubię gotować i dzielić się przepisami. Dlatego postanowiłam stanąć przed kamerą i opowiedzieć o moich sekretach kulinarnych. Bardzo szybko zrozumiałam jednak, że telewizja jest medium dość ulotnym. Ponieważ chciałam, abyście mnie pamiętali, musiałam o tym napisać! W ten sposób stała się rzecz niezwykła, bowiem "Ewa gotuje" w wersji książkowej jest nie tylko zbiorem wybranych receptur z programu. To także reporterski zapis ponad roku ciężkiej pracy całej mojej ekipy, setek godzin nagrań i niezwykłej i niezwykłej podróży w poszukiwaniu przypraw - na egzotyczną wyspę Sri Lankę. Reporterskie są też wszystkie zdjęcia."
Autor | Ewa Wachowicz |
ISBN | 8360169018 |
Rok wydania | Rok wydania: 2009, oprawa twarda |
Wydawnictwo | Ewa Wachowicz - PROMISS |
Ilość stron | 0 |
Cena detaliczna netto | 40.00 |
Cena detaliczna brutto | 42.00 |
recenzja
Zaprezentowana książka pt. ''Ewa Gotuje'' jest zbiorem kulinarnych podróży i prezentacji przepisów pochodzących z jej autorskiego programu.
Inspiracją do napisania tej oto książki jest pasja autorki do gotowania oraz przekazywania swojej wiedzy kulinarnej czytelnikowi.
Swój warsztat kulinarny możemy kształtować każdego dnia i uzupełniać go wiedzą zawartą w przedstawionej książce.
Książka składa się z VIII następującej treści:
I: Przed obiadem: Domowy chleb, pasty kanapkowe: z makreli, jajeczna, serowa, z awokado, sos tzatziki, chipsy selerowe.
II: Zupy: Ogórkowa bez sporów, prowansalska selerowa, kapuściana na sylwetkę, z brokułów, krem z migdałami i bryndzą, orientalna zupa rybna.
III: Kurcze pieczone i nie tylko: Kura na patyku, ryż, sałatka z winegretem, glazurowane skrzydełka z rusztu, kurze paluszki w orzechach z dipem, wątróbka drobiowa z jabłkiem, indyk z migdałami, pierś indycza w ziołach prowansalskich i buraczki w talarki.
IV: Dla mięsożerców: Cielęcina w kurkach, gałuszki i brokuły z czosnkiem, gulasz z nutką Orientu i kaszą gryczaną, zrazy wołowe
w pomidorach, ziemniaki pieczone w mundurkach i mizeria, hamburgery na zdrowie.
V: Ryby: Panga w niebieskim sosie, sałatka i purée ziemniaczane, pstrąg na sposób morski, łosoś w jarzynach, ryba w jogurcie, tilapia na ''pierzynce'' z porów.
VI: Dla tych, którzy mięsa nie jedzą: Pesto z makaronem, szaszłyki z tofu, pizza Margherita, jaja sadzone na śmietanie, jaja faszerowane, pierogi, naleśniki.
VII: W świątecznym podarunku: Wielkanoc: Pieczeń bieszczadzka, baba z Klęczan, Wigilia: Barszcz zakwaszany w samą porę, karp, kapusta z grzybami, ziemniaczki à la młode, kasza z grzybami,
Sylwester: Bigos, żurek wiejski na śniadanie.
VIII: Desery: Ciasto pełne śliwek, grzebyczki, czekoladowe serce i czekoladowe muf finki, ciasteczka ryżowe, ''Rzeszowiak'', bajkowy torcik jabłkowy, tort czekoladowo- orzechowy, ciasteczka orzechowe, krem cytrynowy, ciasto cytrynowe, mus czekoladowy.
Pani Ewa podkreśla ważną rolę stylu gotowania, sposoby podawania dań, estetyka oraz dekoracja stołu.
''Ewa gotuje'' to książka, która jest przeznaczona dla każdego czytelnika chcącego poznać początki tworzenia polskich potraw: sałatki, przysmaki, sosy, ciasta i ciasteczka.
Przepisy i potrawy są stale urozmaicane poprzez unowocześnianie: pasty kanapkowe, chipsy selerowe, sosy.
W trakcie realizacji programu ''Ewa gotuje'' autorka nas zabiera, nas w podróż na egotyczną wyspę Sri Lanka, spełniając, przy tym swoje marzenia dotyczące poznania przypraw w ich naturalnym środowisku.
Ciekawostką pozytywną, która przyciągnie, tutaj czytelnika jest historia poznania przypraw opowiedziana i przekazana w adekwatny i prosty sposób przez Panią Ewę.
Zapoznając, się z tą pozycją książkową poznamy również ekipę realizującą program ''Ewa gotuje''.
Fantastyczne wykonane zdjęcia potraw wykonanych przez Panią Ewę, które znajdują się w tej książce, zobrazują, że gotować można w każdym miejscu.
Książka posiada 200 stron oraz twardą oprawą.
Zachęcam do przeczytania tej kulinarnej książki.