Brak produktów
Wyprzedażowe '3za2' z kodem w koszyku: 3ZA2WYPRZ.
Dla członków newslettera :-)
Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach.
Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania?
Najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a przede wszystkim wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnego rodzaju sztuczności. Okazuje się, że nabiał i pieczywo produkty, które najczęściej goszczą na naszych stołach też nie bardzo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych.
W książce znajdziemy pomysły, gdzie szukać produktów bogatych w składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci, a także proste i ciekawe przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów, a także warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.
Autor | Anna Kłosińska |
ISBN | 9788378291862 |
Rok wydania | Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Vocatio Oficyna Wydawnicza |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 144 |
Cena detaliczna netto | 23.71 |
Cena detaliczna brutto | 24.90 |
Format | 14,5x20,5 cm |