Brak produktów
kasza jaglana i proso - siemię lniane - chia - ryż - gryka - owies pszenica - amarantus - jęczmień - komosa ryżowa
Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty. Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami. 100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów. Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie.
***
Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków.
Eliza Mórawska, autorka książek i bloga White Plate
Autor | Dominika Wójciak |
ISBN | 9788376427058 |
Rok wydania | Rok wydania: 2016, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Pascal |
Data premiery | 2016-05-11 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 232 |
Cena detaliczna netto | 47.52 |
Cena detaliczna brutto | 49.90 |
Format | 20x26 cm |