Brak produktów
Czy wiesz, że zupa cebulowa była niegdyś przysmakiem zarezerwowanym dla szlacheckich stołów? I że niegdyś piece do wypiekania chleba znajdowały się jedynie w dworskich kuchniach? Czy wiesz, czym różni się popularny na dawnych szlacheckich stołach kapłon od zwykłego koguta?
Proste, zdrowe i smaczne przepisy kuchni staropolskiej przygotowane i zaserwowane przez Remigiusza Rączkę, znanego i lubianego śląskiego kucharza i restauratora. Jego kulinarne popisy mamy okazję podziwiać w programach TVP3 Katowice: Rączka gotuje oraz Zasmakuj w Sienkiewiczu. Programy te dostępne są również na stronie internetowej Telewizji Katowice.
A do tego garść ciekawostek o tym, jak jadali nasi przodkowie, autorstwa znawcy smaków tradycyjnej polskiej kuchni, Sebastiana Nowaka.
Autor | Remigiusz Rączka, Sebastian Nowak |
ISBN | 9788381100144 |
Rok wydania | Rok wydania: 2016, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Sonia Draga |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 192 |
Cena detaliczna netto | 42.76 |
Cena detaliczna brutto | 44.90 |
Format | 19x24,6 cm |