Brak produktów
Wyprzedażowe '3za2' z kodem w koszyku: 3ZA2WYPRZ.
Dla członków newslettera :-)
Po "Sałatkach" i "Ciastach" przyszedł czas na... "Obiady". Taki właśnie tytuł nosi najnowsza książka Ewy Wachowicz, producentki telewizyjnej i dziennikarki kulinarnej. Na blisko dwustu stronach autorka zamieściła wybór receptur, prezentowanych na szklanym ekranie w popularnym cyklu programów "Ewa gotuje". Całość podzielono na wzór restauracyjnej karty menu - zaczynając od przystawek, kończąc na dodatkach. Pośrodku znalazły się dwa rozdziały, zawierające przepisy na zupy i dania główne.W książce znajdziemy zarówno receptury na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i międzynarodowej, przy czym Ewa Wachowicz starała się, by zaproponowane przez nią dania były zaskakujące. I tak, przykładowo, zamiast zwykłego hot-doga jest argentyński choripan (za to z polską, białą kiełbasą w miejsce chorizo), przepis na rosół zaleca dodanie obierków z ziemniaków, udka kurczaka kąpią się w sosie piwnym, natomiast frytki są z... pietruszki. Takich niespodzianek odkryjemy w książce znacznie więcej, a każda receptura zilustrowana jest zdjęciem wykonanym na planie programu.
Autor | Ewa Wachowicz |
ISBN | 9788360169070 |
Rok wydania | Rok wydania: 2017, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Ewa Wachowicz - PROMISS |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 207 |
Cena detaliczna netto | 44.76 |
Cena detaliczna brutto | 47.00 |
Format | 21,5x28,5 cm |