Brak produktów
- Podstawowa metoda przygotowania sera
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.
W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
Wyposażenie do produkcji sera w domu
Podstawowe składniki sera
Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
Zaawansowane metody produkcji
Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Autor | Alessandro Valli |
ISBN | 978-83-8102-037-4 |
Rok wydania | Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | CeDeWu |
Data premiery | 2018-06-20 |
Klasa | 10+ |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 198 |
Cena detaliczna netto | 46.67 |
Cena detaliczna brutto | 49.00 |
Format | 16,5x23,5 cm |