Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch... Zobacz większe

Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch...

Autor:  Alessandro Valli
Wydawca: CeDeWu



Kliknij i napisz własną opinię >>

39,82 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

- Podstawowa metoda przygotowania sera
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji.
W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
Wyposażenie do produkcji sera w domu
Podstawowe składniki sera
Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
Zaawansowane metody produkcji
Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu

AutorAlessandro Valli
ISBN978-83-8102-037-4
Rok wydaniaRok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
WydawnictwoCeDeWu
Data premiery2018-06-20
Klasa10+
Oprawabroszurowa
Ilość stron198
Cena detaliczna netto46.67
Cena detaliczna brutto49.00
Format16,5x23,5 cm

Napisz recenzję

Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch...

Twój domowy ser. Sery pochodzące z Włoch...