Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni... Zobacz większe

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...

Autor:  Małgorzata Kur
Wydawca: Kocur Bury



Kliknij i napisz własną opinię >>

33,73 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!

AutorMałgorzata Kur
ISBN9788365530226
Rok wydaniaRok wydania: 2019, oprawa: twarda
WydawnictwoKocur Bury
Oprawatwarda
Ilość stron64
Cena detaliczna netto49.52
Cena detaliczna brutto52.00
Format25x32,5 cm

Napisz recenzję

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...