Brak produktów
Superfoods to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Na miano superżywności zasługują produkty naturalne, nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni. Ale wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również wiele superfoods.
Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W książce Super Żywność, czyli superfoods po polsku pokazuje, że nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach nieznanych produktów. Aby super się odżywiać można sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach - produkty z naszych lasów i grządek. Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia, z własnego doświadczenia podpowiada, jak za pomocą niewyszukanych potraw wprowadzić zdrowie do swojego menu. Liczne przepisy pomogą zrozumieć, na czym polega ta dobra zmiana.
Autor | Małgorzata Różańska |
ISBN | 9788380212121 |
Rok wydania | Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | M wydawnictwo |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 256 |
Cena detaliczna netto | 38.00 |
Cena detaliczna brutto | 39.90 |
Format | 16,5x22 cm |