Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Księga kwiatów jadalnych - 300 przepisów Zobacz większe

Księga kwiatów jadalnych - 300 przepisów

Autor:  Mireille Gayet
Wydawca: Zielone Wydawnictwo



Kliknij i napisz własną opinię >>

70,09 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej.
Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także interesująca
ze względu na właściwości odżywcze.
Kwiaty jadalne dostarczają witaminę C (ogórecznik, nasturcja, kwiat szczypiorku), witaminę D (nasturcja), witaminę A (kwiaty cukinii), witaminę E(róża, lawenda), potas (chryzantema, goździk), żelazo (ogórecznik), wapń (ketmia), fitozwiązki (nagietek, fiołek, mniszek lekarski, róża).
Niezależnie od właściwości odżywczych kwiaty stosujemy głównie ze względu na ich piękno, świeżość i oryginalność dla przyjemności.
Gdy kwiaty pojawiają się na stole, wprowadzają element nowości, zaciekawienia i
przekierowują uwagę biesiadników na siebie. Warto zatem choć trochę poznać historię
kwiatów. Skąd pochodzą? Kiedy powstały i kto je przywiózł do naszego regionu? Do
czego najpierw używano kwiatów? Jak je stosowano?

AutorMireille Gayet
ISBN9788365852236
Rok wydaniaRok wydania: 2020, oprawa: twarda
WydawnictwoZielone Wydawnictwo
Oprawatwarda
Ilość stron0
Cena detaliczna netto84.76
Cena detaliczna brutto89.00
Format17x24 cm

Napisz recenzję

Księga kwiatów jadalnych - 300 przepisów

Księga kwiatów jadalnych - 300 przepisów