Brak produktów
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.
W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
zalet domowego suszenia żywności;
mechanizmu działania dehydratora;
wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
produktów najlepiej nadających się do suszenia;
czynników wpływających na czas suszenia żywności;
sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
przechowywania wysuszonych produktów.
Autor | Michelle Keogh |
ISBN | 9788375797985 |
Rok wydania | Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Galaktyka |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 192 |
Cena detaliczna netto | 45.62 |
Cena detaliczna brutto | 47.90 |
Format | 218x200 cm |