Brak produktów
Życie
to kombinacja magii i makaronu Federico
Fellini
Żadne
danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i
konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub
cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel
makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragot.
Marc
Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca kulinarnego Oscara, czyli
nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak
własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym
doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką
przepisów.
Tajniki
wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów
smakowych
Przepisy
na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane
sosy
Inspirujące
eksperymenty z różnymi rodzajami mąki
Zostań
mistrzem makaronu w swojej kuchni
Marc
Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa
biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w
swojej kuchni.
Autor | Marc Vetri, David Joachim |
ISBN | 9788324073108 |
Rok wydania | Rok wydania: 2021, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | JednymSłowem |
Data premiery | 2021-03-10 |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 272 |
Cena detaliczna netto | 66.66 |
Cena detaliczna brutto | 69.99 |
Format | 258x216 mm |