Brak produktów
Cudze chwalicie, swego nie znacie - to stare powiedzenie świetnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, ale czy wiemy, jak wiele smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych niezwykłych owoców, które są naszym bogactwem narodowym. Znajdziemy tu nie tylko pożyteczne i ciekawe informacje na temat jabłek i opisów ich poszczególnych odmian, ale przede wszystkim mnóstwo inspirujących przepisów kulinarnych zaczerpniętych z polskiej tradycji. Autor prezentuje propozycje dań mięsnych i warzywnych, sałatek, przekąsek, ciast i ciasteczek, sosów, dżemów, marmolad, a także domowych alkoholi cydru, wina czy nalewek. A wszystko to zdrowe, pełne niepowtarzalnych aromatów i doprawione szczyptą naszej, polskiej historii!
Autor | Jan Szmyd |
ISBN | 9788381471794 |
Rok wydania | Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Novae Res |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 296 |
Cena detaliczna netto | 52.37 |
Cena detaliczna brutto | 54.99 |
Format | 205x145x18 mm |