Brak produktów
Lampart w pomarańczach to propozycja dla tych, którzy pragną zwiedzić Sycylię w sposób nietypowy: szlakiem kulinarnym. Poszukując smaku tej włoskiej wyspy pomiędzy Europą a Afryką, trafimy na barwne i gwarne targi i festy, zwiedzimy tonnary związane z połowem tuńczyków, znajdziemy się na planie filmowym i w pałacu przy książęcym stole. Poznamy proces produkcji oliwy, uprawę winorośli i sekrety popularnej kuchni ulicznej. Dowiemy się, co lubili jadać mafijni bossowie i komisarz Montalbano, a dzięki przepisom zamieszczonym przez autorkę będziemy mogli przyrządzić je sami. Książkę uzupełniają autorskie fotografie i receptury na przystawki i dania główne z warzyw, ryb i owoców morza, nie brakuje też deserów. Jest to propozycja dla tych, którzy lubią kulinarne wędrówki i ciekawostki oraz chcą z prostych składników szybko przygotować dania pachnące morzem i wakacjami.
Autor | Ewa Karolina Cichocka |
ISBN | 9788381275712 |
Rok wydania | Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Bernardinum |
Data premiery | 2021-05-21 |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 308 |
Cena detaliczna netto | 42.76 |
Cena detaliczna brutto | 44.90 |
Format | 204x142 mm |