Brak produktów
Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej. Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie. Tom II Przygotowanie i pieczenie różnego pieczywa niesłodkiego: chleby, bułki, rogale Ciasta drożdżowe słodkie; ciasta parzone, kruche, francuskie i biszkoptowe, ciasta migdałowe i śmietanowe, torty i mazurki, pierniki, marcepany
Autor | Marta Norkowska |
ISBN | 9788361889885 |
Rok wydania | Rok wydania: 2014, oprawa: twarda |
Wydawnictwo | Graf-ika |
Oprawa | twarda |
Ilość stron | 656 |
Cena detaliczna netto | 81.90 |
Cena detaliczna brutto | 86.00 |
Format | 217x157 mm |