Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Italia dla zielonych. Roślinna kuchnia włoska Zobacz większe

Italia dla zielonych. Roślinna kuchnia włoska

Autor:  Alicja Rokicka, Adam Adam Pluszka, Michał Pawłows
Wydawca: Marginesy



Kliknij i napisz własną opinię >>

36,45 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swojej historii danie, które od zarania jest bezmięsne, a czasem w stu procentach roślinne. Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makaron z sosem pomidorowym. W lokalnych trattoriach i domowych kuchniach kryją się nieprzebrane roślinne smaki. Jakie?


Do kawy świetnie pasują słodkie weneckie bułeczki z szafranem, cornetto, migdałowa panna cotta czy cytrynowa oraz kawowa granita. Na zaostrzenie apetytu najlepsze jest aperitivo, jak spritz bianco czy negroni, a żeby pobudzić żołądek ? bruschetta, minipizzerki z ciasta francuskiego albo oliwki pieczone z czosnkiem i rozmarynem. Królewskie danie, czyli makarony, pysznią się rodzajami i kształtami. A na spory głód polecają się bakłażany z pieca, szpinak z rodzynkami, warzywny gulasz czy focaccie: z Genui, toskańska jabłkami czy z ziemniakami i rozmarynem.

AutorAlicja Rokicka, Adam Adam Pluszka, Michał Pawłows
ISBN9788366863552
Rok wydaniaRok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
WydawnictwoMarginesy
Data premiery2021-09-29
Oprawabroszurowa
Ilość stron320
Cena detaliczna netto52.29
Cena detaliczna brutto54.90
Format250x190 mm

Napisz recenzję

Italia dla zielonych. Roślinna kuchnia włoska

Italia dla zielonych. Roślinna kuchnia włoska