Brak produktów
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną.
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.
W książce znajdziesz informacje o:
korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Autor | Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrz |
ISBN | 9788381511636 |
Rok wydania | Rok wydania: 2022, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | RM |
Data premiery | 2022-02-09 |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 256 |
Cena detaliczna netto | 42.85 |
Cena detaliczna brutto | 44.99 |
Format | 230x160 mm |