Brak produktów
Wyprzedażowe '3za2' z kodem w koszyku: 3ZA2WYPRZ.
Dla członków newslettera :-)
Podobno w żyłach lekarzy płynie kawa, programiści zamieniają kofeinę w kod, a technicy laboratoryjni rodzą się z kubkiem kawy w dłoni.
Kawa to najpopularniejszy napój na świecie. Wielu z nas nie może bez niej żyć: niektórzy zadowalają się rozpuszczalną zalewaną wrzątkiem, inni nie mogą się obyć bez ekspresu do kawy, są też i tacy, którzy weszli na wyższy poziom wtajemniczenia i przepadają za arabicą z chemexa.
Z tej książki dowiesz się, co naprawdę przyciąga nas do kawy, co wpływa na jej smak, czym jest sensoryka i cupping. Podpowiemy, jak znaleźć tę odpowiednią, ulubioną, jedyną oraz wyjaśnimy, na czym polegają alternatywne sposoby parzenia i jakie są ich supermoce. Jeśli nudzi cię już twoja mała czarna lub chcesz poznać lepiej swój obiekt pożądania, zapraszamy w podróż do świata specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy.
Oto obowiązkowa pozycja na półce każdego kawosza.
Ika Graboń
Jestem jak kawa z dripa: na luzie, a zapadam w pamięć. Cały świat odbieram zmysłem węchu i dlatego tak uwielbiam kawę. Jestem sensorykiem, baristą i trenerem oraz certyfikowanym sędzią Mistrzostw Polski Barista, Mistrzostw Polski Brewers Cup i Mistrzostw Polski Latte Art. Należę do Specialty Coffee Association. Doradzam i szkolę w branży HoReCa i specialty coffee.
Autor | Ika Graboń |
ISBN | 9788381352185 |
Rok wydania | Rok wydania: 2022, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Otwarte |
Data premiery | 2022-05-18 |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 384 |
Cena detaliczna netto | 57.13 |
Cena detaliczna brutto | 59.99 |
Format | 235x165 mm |