Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Dzika kuchnia z łąk i lasów Zobacz większe

Dzika kuchnia z łąk i lasów

Autor:  Monika Gajewska-Okonek
Wydawca: SBM



Kliknij i napisz własną opinię >>

24,85 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne.

Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.

AutorMonika Gajewska-Okonek
ISBN9788382226102
Rok wydaniaRok wydania: 2022, oprawa: twarda
WydawnictwoSBM
Data premiery2022-06-15
Oprawatwarda
Ilość stron192
Cena detaliczna netto38.05
Cena detaliczna brutto39.95
Format240x165 mm

Napisz recenzję

Dzika kuchnia z łąk i lasów

Dzika kuchnia z łąk i lasów