Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Czekolada i kapuśniak Zobacz większe

Czekolada i kapuśniak

Autor:  Paweł Bravo
Wydawca: Wysoki Zamek



Kliknij i napisz własną opinię >>

35,31 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Od siedmiu lat Paweł Bravo częstuje czytelników "Tygodnika Powszechnego" felietonami o polityce, kulturze i sztuce. Pretekstem do ich pisania jest kuchnia - gotowanie, smakowanie, karmienie. Są te teksty dowodem na to, że przez żołądek do serca, ale też do mózgu. Książka Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli jest esencją tych ponad 400 tekstów opublikowanych na łamach "Tygodnika". Zbiór otwiera wstęp Tessy Capponi-Borawskiej, którą z autorem łączy włoskie pochodzenie i miłość do polskiej kuchni. Osiemdziesiąt trzy felietony i nieco więcej przepisów na ulubione potrawy Pawła Bravo wybrała Paulina Bandura. Teksty zostały ułożone w rytmie pór roku, by pozostać wiernym ideom, które głosi autor - lokalności i sezonowości właśnie. Felietonowy kalendarz zaczyna się więc w styczniu, gdy w piwnicach zostały ostatnie korzenie buraków, przez nowalijki, majowe szparagi, letnie czereśnie i szprycery, jesienne kapuśniaki i ogórkowe, aż po zimowy comfort food. Smacznego! I miłej lektury!

AutorPaweł Bravo
ISBN9788396339744
Rok wydaniaRok wydania: 2022, oprawa: broszurowa
WydawnictwoWysoki Zamek
Oprawabroszurowa
Ilość stron272
Cena detaliczna netto42.76
Cena detaliczna brutto44.90
Format205x145 mm

Napisz recenzję

Czekolada i kapuśniak

Czekolada i kapuśniak