Brak produktów
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinaku, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, kofty z paneeru i ziemniaków oraz tradycyjny chana dal. Recepturom towarzyszą znakomite fotografie Davida Loftusa. Prezentując czytelnikowi 70 wspaniałych potraw, Roopa Gulati jednocześnie zdradza tajniki tradycyjnych technik gotowania oraz składników w kuchni indyjskiej. Charakterystyczne mieszanki przypraw umożliwią każdemu stworzenie prawdziwej wegetariańskiej uczty w stylu indyjskim w zaciszu własnego domu
Autor | Roopa Gulati |
ISBN | 9788327126467 |
Rok wydania | Rok wydania: 2022, oprawa: broszurowa |
Wydawnictwo | Publicat |
Data premiery | 2022-10-26 |
Oprawa | broszurowa |
Ilość stron | 176 |
Cena detaliczna netto | 47.52 |
Cena detaliczna brutto | 49.90 |
Format | 240x165 mm |