-- Prawidłowe odżywianie i oddychanie sprawiają, że dobrze się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który...
-- Osoby na diecie bezglutenowej to dzisiaj już całkiem liczna społeczność. Niektórzy znaleźli się w tej grupie, gdyż ich organizm tak zdecydował, a inni dlatego że w bezglutenowym menu upatrzyli nowy...
-- Gdy dziecko zaczyna z ciekawością zaglądać do kuchni i ma ochotę pomagać w gotowaniu, czas włożyć fartuch i otworzyć tę książkę! Zawiera bowiem wszystko, czego potrzeba, by zaspokoić apetyt małego...
-- Z owsianką nie ma nudy. Możesz przygotować ją w wersji wytrawnej lub na słodko. A to dopiero początek dostępnych możliwości. Pomidor, szpinak, kurkuma, owoce kaki, kawa albo po prostu maliny Edyta...
-- W tej książce Czytelnik znajdzie odpowiedzi na poniższe pytania, jak też na wiele innych.Dlaczego Rzymianie uważali jajo za miniaturkę wszechświata?W jaki sposób ziemniaki ocaliły Europejczyków od...
-- Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest awokadowa ręka, którego składnika Vclav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania, o...
-- Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i wydajności intelektualnej...
-- Książka Przepisy Gospodyni to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie.W publikacji prezentujemy wybrane, unikatowe przepisy pochodzące z czasopisma Gospodyni z lat...
-- Życieto kombinacja magii i makaronu FedericoFelliniŻadnedanie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków ikonsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne...
-- Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkich tych,...
-- Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów...
-- Prezentujemy przepisy na zdrowe potrawy, którymi możesz zajadać się bez wyrzutów sumienia. Pyszne śniadania pozwolą ci cieszyć się energią od samego rana. Nasze sałatki świetnie sprawdzą się jako...
-- Kuchnia oparta naproduktach roślinnych ma mnóstwo zalet jest zdrowa, lekka, niedroga i bardzoróżnorodna. Na diecie wegetariańskiej można schudnąć, cieszyć się niespożytąenergią, poprawić wyniki...
-- Treści książki stanowią wynik doświadczeń własnych i praktyki psychodietetycznej w ramach prowadzenia gabinetu psychologicznego oraz współpracy przy projektach naukowych dotyczących zachowań...
-- Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj "Przyprawy, które leczą" i skorzystaj z leczniczej mocy natury!Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach...
-- Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń lub...
-- Ciasta, tarty, keksy, kremy mrożone i napoje Utalentowany szef kuchni Valentin Nraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE I LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne...
-- Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!WEGE DZIECI to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza!...
-- Nic tak doskonale nie podkreśla smaku pieczonych potraw jak piwo - to połączenie jest gwarancją błogiego relaksu i wspaniałego biesiadowania. Autor książki odkrywa przed czytelnikiem tajniki...
-- W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową Bursztyn i żyto przybliża nam interesują część...
-- Nowa rozszerzona wersja książki, która w pierwszym wydaniu ukazała się pod tytułem "Zdrowe wody".Woda jest bezsprzecznie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka. Bez niej niemożliwe jest...
-- "Mokra robota" to druga część wydanej w 2014 roku bestsellerowej książki "Zbrodnia i wina" - przewodnika po kilkunastu regionach winiarskich świata, w którym każda kolejna opowieść o apelacjach,...
-- Poznaj wino od każdej strony. Paweł Gąsiorek to podróżnik, koneser, sędziaw międzynarodowych konkursach winiarskich, ale przede wszystkim jeden z twórcówkultury wina w Polsce.69 rozważań o winie...
-- Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość....
-- Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się...
-- Kultura bezpieczeństwa jest wszystkim tym, co człowiek myśli, czyni oraz posiada w obszarze bezpieczeństwa. Jest to, z jednej strony, sfera indywidualnych decyzji każdego z nas, z drugiej...
-- Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci! Sto świeżych jak sezonowe potrawy przepisów i jak zawsze sto procent pewności, że wszystko...
-- Zastanawiasz się co podać dzisiaj dziecku do jedzenia? Szukasz pomysłów na smaczne i zdrowe dania dla dzieci? Chcesz przygotować coś nowego, ale przepis ma być prosty, a składniki dostępne w...
-- To książka dla początkujących, jak i zaawansowanych zwolenników diety ketogenicznej i zdrowego odżywiania. Poznasz plany posiłków dostosowane do twoich konkretnych potrzeb, które mają na celu...
-- Jeśli zdiagnozowano u ciebie przewlekłą chorobę nerek, to musisz zacząć stosować szereg ograniczeń dietetycznych. Oznacza to zmianę nawyków żywieniowych ale twoje posiłki nie muszą być ani...
-- Książka zawiera 100 przepisów dla diabetyków oraz przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa...
-- Wznowienie na podstawie oryginału z 1892 roku. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast,...
-- Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska. Marta Norkowska. Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. Tom I-liczne tablice,...
-- Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
-- Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...