-- Grillowany kurczak z kaszmiru, indyk w pomarańczach i żurawinach, szaszłyki z wątróbek drobiowych, schab grillowany z ziołami, nerki cielęce w marynacie curry, jagnięcina po afgańsku - ponad...
-- Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy!...
-- Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości...
-- Książka Dieta cytrusowa nawiązuje do tzw. klasycznego sposobu odżywiania, znanego już starożytnym. Owoce cytrusowe są doskonałe dla osób lubiących ciągle coś zagryzać, ponieważ nie tuczą, a...
-- W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Wiele osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu...
-- W dzisiejszym świecie wszyscy jesteśmy narażeni na stres, brak ruchu oraz toksyny z zanieczyszczonego środowiska, co powoduje coraz częstsze ujawnianie się schorzeń cywilizacyjnych. Z pomocą...
-- Gwiazda programów kulinarnych oraz jurorka "Top Chef" umieściła w niej przepisy na najsmaczniejsze desery, ciasta, torty i inne słodkości. Jest to doskonała pozycja dla wszystkich fanów łakoci i...
-- Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym stykamy się na co dzień łódzka kuchnia. Choć nawet przez...
-- Poszukując przysmaków kuchni z różnych stron Polski, na naszej mapie kulinarnej możemy wyróżnić co najmniej kilka regionów: Pomorze i Kaszuby, Wielkopolskę i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i...
-- W "Jej anielskiej kuchni" nie znajdziesz tłustych, ciężkostrawnych i niezdrowych dań. Poznasz niebiańsko lekkie posiłki - zdrowe i pyszne. Pierwsze skrzypce grają świeże warzywa, owoce i zioła, a...
-- Sztuka dekoracji cukierniczej to jedyna książka, w której 20 najsławniejszych mistrzów dekoracji cukrowych przedstawia szeroki wachlarz umiejętności, technik, projektów i daje szereg eksperckich...
-- W tym poradniku z zakresu medycyny ziołowej znajdziecie: charakterystykę wielu środków ziołowych skutecznie leczących dolegliwości, które pojawiają się z wiekiem, takie jak przerost prostaty,...
-- Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym...
-- Zapraszam Państwa na zdrowa drogę życia - wystarczy nieco zjechać z autostrady, by zobaczyć inny świat, pełen życia i radości. Życzliwy świat stworzony dla człowieka. Tutaj nikt nie musi się...
-- Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle.Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw.Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie....
-- Najnowszy bioporadnik podpowiada, jak aktywnie wpływać na własne zdrowie i samopoczucie. Oprócz fachowych informacji zawiera autorskie przepisy na potrawy, które pozwolą aktywować mózg i uwalniać...
-- Autorka w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura. W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera...
-- Najprostsze potrawy nabierają wyjątkowego smaku, gdy są przygotowane samodzielnie. Zacznij od zrobienia domowego majonezu, prostych sosów i sałatek, aby potem bez trudu przyrządzić dania obiadowe z...
-- Wanda Jackowska, z wykształcenia bibliotekarka i polonistka, z zawodu dziennikarka, jest wielbicielką kuchni lekkiej i niskokalorycznej. W swoich poradnikach kulinarnych promuje potrawy, które...
-- Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni w języku hiszpańskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.
-- Warzywa na stół! Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur - siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku...
-- Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin,do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które...
-- Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak popularna na świecie? Jaki owoc ma najwięcej niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związków mineralnych? Co można i bez wątpienia warto!...
-- W Europie stosuje się tysiące substancji chemicznych, które są trujące i na długo gromadzą się w ciele człowieka. Nie dziwmy się więc, że często doskwiera nam zmęczenie, mamy zły humor i brakuje...
-- Wybierz się w podróż po kuchni greckiej! George, nazwany jednym z 40 najlepszych kucharzy świata, pokaże ci prawdziwą kuchnię grecką... z twistem! Tradycyjne receptury wzbogacił szczyptą nowych...
-- Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
-- Ilekroć świętujemy z przyjaciółmi i rodziną, nie ma lepszego prezentu, niż piękny tort stworzony specjalnie na tę okazję. Naucz się modelowania od utalentowanego artysty-cukiernika, Carlosa...
-- Ta książka to kulinarna podróż autora do krainy smaków dzieciństwa, do dań przygotowywanych z sercem przez najbliższych, do potraw kojarzących się z beztroską i pachnących tradycją. Znajdziesz w...
-- Istnieje wiele diet obiecujących spektakularne rezultaty przy niewielkim nakładzie pracy. Nie brakuje też takich, które uwzględniają porady, mające zapewnić nam osiągnięcie wymarzonego ideału...
-- Co było pierwsze jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem spożywczym? Oczywiście jajko.Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa stała się kulinarnym...
-- Słynna kuracja oczyszczająca ciało i ducha nareszcie opisana w książce!Poddaj sługi twoje dziesięciodniowej próbie: niech nam dają jarzyny do jedzenia i wodę do picia (). A po upływie dziesięciu...